Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Μάνα είναι μόνο μία!

και μπαμπάς όμως μόνο ένας! και πεθερός και συμπέθερος!

που λέτε πήγαμε τις προάλλες για καφέ εγώ και ο Θεολόγης μαζί με ένα ζευγάρι, όχι το ευτυχές ζεύγος, είπαμε να κόψουμε τα πολλά πολλά μέχρι να φτάσουμε στα κυβικά τους γιατί δε λέει τόσο ψυχολογικό τραλαλά, θα αρχίσω τα ψυχοφάρμακα και με φτάνουν αυτα που παίρνω για τη πίεση!
και τι έλεγα, α ναι, για το ζευγάρι. που λέτε αυτό το ζευγάρι παντρεμένο με 2 παιδούδια, τρισχαριτωμένα. το ένα βέβαια ακόμα να το μάθουν να τα κάνει στο γιογιό του κ ακόμα φοράει πάμπερς κ με κάνει παράπονα η του ζεύγους γιατί δε το δέχονται λέει στο παιδικό. ε μωρή πως να το δεχτούν που το έμαθες να τα κάνει πάνω του μέχρι και τώρα κ δε του έδειξες το τρόπο? βρε μπας και τα κάνεις κι εσύ πάνω σου..? αααα αυτό δε θέλω να το ξέρω!!! τη κάνω και παρέα τη βρωμερή!
και που λέτε το δεύτερο το παιδούδι τους θα το βαπτίσουν και υπάρχει πρόβλημα μεγάλο. δε κοιμούνται νύχτες και μέρες. ο μπαμπάς της νύφης όταν γεννήθηκε το βρέφος, το ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κ να μη μπει το όνομά του στο μωρό. μα κι αυτός που πάει, Ονούφριο θα το έβγαζαν το παιδί? και πως θα το φωνάζανε μετά? Φρυδή ή φρύδι?... και τελοσπάντων, γεννιέται με το καλό το παιδούδι και αρχίζει το σόι να λέει να βάλουν το παιδί Ονούφριο. η του ζεύγους έξαλλη. ο του ζεύγους ακόμα χειρότερα.
και με το δίκιό τους δηλαδή. άντε πες να τ ονομάσουν έτσι, για χάρη του πεθερού αλλά τι χάρη έδωσε ο πεθερός που ούτε μισό στρέμμα χωράφι δεν έδωσε τη δυχατέρα όταν παντρεύτηκε? απροίκωτη την έστειλαν, έμαθα. ούτε ένα κεραμίδι από το σπίτι της. ντροπής δηλαδή. εδώ η μάνα μου που πάντρευε τον αδερφό μ δεν είχε λεφτά ν αγοράσει τα νυφιάτικα του κρεβατιού αλλά χρεώθηκε μέχρι τα αυτιά κ του έκανε μια προίκα να σε βγαίνει το μάτι από τα βελονίσια και τα κοφτά. ε βέβαια. κ αυτηνής η μάνα ούτε ένα πετσετάκι? ένα δέντρο ρε παιδί μου αν όχι το οικόπεδο ολόκληρο! τουλάχιστον απ το δέντρο τρως και κανένα βερύκοκο.. και τολμά ο πεθερός να ζητά να το βγάλουν Ονούφριο το παιδί?..
και μας έλεγε ο του ζεύγους πως μια φορά οι έρμοι είπαν να βγουν όξω στα μπουζούκια να το κάψουν το πελεκούδι βρε αδερφέ κ είπαν τη μάνα της νύφης να προσέξει λιγάκι τον μεγάλο γιο (δεν είχαν το μικρό ακόμα) κ η μάνα άρχισε τις λυποθυμικές τάσεις της και να προφασίζεται πως κ αυτή θέλει να βγει εμ βέβαια, μέσα θα κάτσει? θα βγει η δυχατέρα εις τας μπουζουκίας και η μάνα θα κάτσει σπίτι να έχει το νιάνιαρο? αμ δε κατάλαβες καλά. και πάρ το πίσω το παιδί και ακύρωσε το τραπέζι στα μποζόκια με μαύρη καρδιά, Χριστούγεννα μέρα! ήταν να το αφήσουν το παιδί στη μάνα του γαμπρού αμα όλο εκεί το αφήνουν, με είπαν, και μια φορά άνθρωποι είναι(οι του γαμπρού), δε θα θέλουν να βγουν έξω κι αυτοί βρε αδερφέ!
και τέτοια μας έλεγε ο του ζεύγους και η του ζεύγους συμφωνούσε κουνώντας το κεφάλι... και γι αυτό δε θέλουν να πάρει το παιδί το όνομα του πεθερού και θέλουν να πάρει το όνομα της μάνας του γαμπρού γιατί αυτή βοηθά παραπάνω.
συμφωνώ κι επαυξάνω κι εγώ άμα είχα τέτοιο μπαμπά που να με είχε γραμμένη, και να με έστελνε απροίκωτη για νύφη, ούτε καλημέρα θα τον έλεγα.να με ζητάει να του δώσω και το όνομα του, αλοίμονο δηλαδής. αλλά έλα που ο Ξενοφώντας χώνει πάντα βαθειά το χέρι στη τσέπη και στα χωράφια όταν είναι να παντρέψει παιδί. ρωτήστε και τα αδέρφια μ να σας πουν!! βέβαια!!!
και τελοσπάντων το ζεύγος έκατσε μετά από ένα βαρύ τσιμπούσι να συζητής για το θέμα να βρουν μια λύσ' γιατί δε πήγαινε άλλο. από εδώ απο εκεί είπαν να το βγάλουν Μητσο-Ονούφριο και να το φωνάζουν Άκη, από το Ονουφράκης. άντε πάει κ έρχεται. έλα μου όμως που ο πεθερός σήκωσε παντιέρα και έκανε επανάσταση! "άμα είναι να μπει δεύτερο το δικό μου όνομα δε το θέλω και καθόλου!" ορίστε μας ο πεθερός. που να του καεί το ντεπόζιτο δηλαδή. δε του έφτανε που υποχώρησαν τα παιδιά, θέλει και το όνομα πρώτο! αμ πως!

μέχρι στιγμής δεν έγινε κάποια σημαντική εξέλιξη στο θέμα και δε ξέρω κατάπου βρίσκεται το ζεύγος στο θέμα του ονόματος. πλησιάζει και ο καιρός για τα βαπτίσια και είμαι μες την αγωνία τελικά πως θα το βγάλουν το παιδί.

άκου εκεί το παιδί Ονούφριο....
και με τα ρέστα δηλαδή. πάλι καλά που δε ζήτησε να πάρει και το επίθετό του! ακόμα χειρότερα. Ονούφριος Τραϊανόπουλος. άιντες.

(όσο για τις νεαρές που ζητούν διαπίστωση για το μέγεθος του πέους της αρσενικής φάλαινας, δείτε και κλάψτε εδώ δεν είναι αυτό που είδα στα ντοκυμαντέρια αλλά τουλάχιστον παίρνετε μια ιδέα για το τι πρόκειται..)

4 σχόλια:

eirini είπε...

χαχαχαχαχα.......... ξέρεις με τί γελάω ε; ... με το πέος της αρσενικής φάλαινας... χαχαχα!!! Τί τρελλοκομείο είσαι!!!!!

Λοιπόν αυτό με τα ονόματα είναι αηδιά πια! Τί τους νοιάζει πώς θα βαφτιστεί το παιδί;!!!! Αμάν πια μ'αυτές τις γελοιότητες! Άμα το παιδί θέλει να δώσει το όνομά του γονιού, καλώς να το δώσει, άμα όμως δεν θέλει, πάλι καλώς! Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνεται όλο αυτό το θέμα!
Κι αυτό το... Ονούφριος... τί όνομα πια!!!!

Καλησπέρα Μαράκι μου!!!!

γυάλινο δάκρυ είπε...

Είναι που είναι τα του γάμου δύσκολα, έχουμε και τα παππουδο-πεθερικά να τα κάνουν δυσκολότερα και να γκρινιάζουν σαν πεισμωμένα σχολιαρόπαιδα για το όνομα του παιδιού! Και ορισμένοι παρεξηγιούνται κιόλας και δεν πατούν καν στη βάφτιση του παιδιού μετά (όπως έγινε και στη δική μου!!)

Εεε! Αυτό δεν ήταν 8 μέτρα :-Ρ :-Ρ Σ'αφήνω, έχω μια δουλειά. Πάω να αγοράσω από κείνη τη μάγισσα που μετατρέπει τους άντρες σε γουρούνια (μεταξύ μας, δεν βρίσκω πού είναι η μετρατροπή σ'αυτή την περίπτωση :-Ρ) μήπως μετατρέπει τις γυναίκες σε φάλαινες!!!

γυάλινο δάκρυ είπε...

Πιο πάνω παρέλειψα "το φίλτρο" lol

Maria Tzirita είπε...

Τι πλάκα έχεις βρε Μαράκι μου! Να'σαι καλά, πάντα! Φιλιά!