Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Πράματα...

...και θάματα!!

τι μαθαίνω αυτές τις μέρες αγαπητοί μου δε λέγεται!! κοντεύουν να μου πέσουν και τα λιγοστά μαλλιά που έχω και τα κρατώ με νύχια και με δόντια, τι περμανάντ τα φτιάχνω να φουντώσουν τι βαφές ότι θες, αρκεί να φαίνομαι με μαλλιά κι όχι φαλακρή αλλά με αυτά και με αυτά έπαθα κοντραπλακέ!!!

θυμάστε ε που σας έλεγα ότι δε θέλω παρεδώσε με τιγκιτάγκηδες? ε που λέτε είχα κάποτε ένα φίλο πολύ καλό φίλο, αδερφός κολλητής. πρόσφατα σχετικά έμαθα ότι είναι τιγκιτάγκας, το φυσάει το γιαούρτι, τη κουνά την αχλαδιά, το τινάζει το μαρούλι, πως τα λέτε στο χωριό σας τελοσπάντων. και μάλιστα στο γάμο της αδερφής ήρθε με το γκόμενο παραμάσχαλα. άντε να ήταν κανένα ωραίο παιδί, πιο χάλια απ τον σρεκ στο ομώνυμο κινούμενο ήτανε. α πα πα. δεν είχε γούστο ο νεαρός.

και τι μαθαίνω τις προάλλες που κατέβηκα στο χωριό? ότι ο τιγκιτάγκας αρραβωνιάστηκε! αρραβωνιάστηκε καλέ λέω? ναι με λέει η χρήσταινα, φιλενάδα από παλιά. καλά μωρή τη λέω και τι πήρε? άντρα ή γυναίκα? κόκκαλο η χρήσταινα. τι άντρα με λές μπρε, δεν είναι χόλαντ μου λέει εδώ πέρα. κορίτσι πήρε ο τύπος. ααα της λέω και τόσο γρήγορα? είναι επιβεβαιωμένο? βέβαια με λέει, ήρθε η μάνα του η αστέρω και με τα είπε όλα, που πήγαν επίσκεψη στο χωριό της νύφης και την πήραν κιόλα τη νύφ. ασε μας ρε χρήσταινα της λέω αποκλείεται. αυτός προχτές διαλαλούσε ότι είναι αδέρφω κ εσύ με λες πως αρραβωνιάστηκε?..

με πέσαν τα μαλλιά φιλενάδες. κόβω το λαιμό μου ότι άμα έγινε αρραβώνας, έγινε για ξεκάρφωμα, για να ξελασπώσ τ όνομα τ., να διασωθεί ο διασυρμός.όχι ότι δεν ήταν αρκετά λασπωμένο από τα χούγια του πατέρα. τι να σας πω και γι αυτόν τον έρμον!! καλύτερα να μη ξέρετε!!!

και τέτοια. αρραβωνιάστηκε ο τιγκιτάγκας. άλλο ακόμα τι θα ακούσουμε... το είπα και στον Θεολόγη και με κοιτούσε με ορθάνοιχτη μασέλα, που δε τον ήξερε και πολύ τον τιγκιτάγκα. τι να πεις. που παει ο κόσμος...

και άμα θέλει να ικανοποιηθεί μπρε ο τιγκιτάγκας, η νυφ τι θα κάνει? θα φωνάξει το κουμπάρο??... απορία το έχω η έρμη.

η φασολάδα τις προάλλες έγινε μούρλια! σήμερα έφαγα τηγανιά της μάνας μου. θα με κάψει αυτή η μάνα μου με τα φαγητά της, ούτε 2 κιλά να χάσω δε μπορώ.

αύριο με το καλό θα φτιάξω γιαπράκια αυγολέμονο. ψήνεστε?..


κι ένα ωραίο ανέκδοτο που το διάβασα σήμερα στο λεωφορείο και γελούσα μέχρι να φτάσω σπίτι.

πήγε ο βλάχος να πάρει ύφασμα να φτιάξει φουστανέλα αλλά από τον ενθουσιασμό του πήρε πάρα πολύ. φτιάχνει που λέτε τη φουστανέλα και περίσσεψε ύφασμα 5 μέτρα (είδατε τι γκάφες κάνουν οι άντρες με τα ψώνια..) την επόμενη το πρωί, φοράει ο βλάχος τη φουστανέλα και από τη βιασύνη του τη πολύ δεν έβαλε σώβρακο. ανεβαίνει στο λεωφορείο και έτσι που καθόταν, ανοίγει και τα ποδάρια τ να απλωσει καλά η φουστανέλα να τη δείξει. τον βλέπει που λες απέναντι μια κυρία. και της λέει ο βλάχος :
"γλιέπς γλιέπς?"
"βλέπω, βλέπω" απαντά η κυρία
"απ αυτό που γλιέπς όμως, έχω άλλα πέντε μέτρα στο σπίτ!" απαντά ο βλάχος...

σας φιλώ νυσταγμένα, πάω να τη πέσω γιατί αύριο δε θα προκάμω να φτιάξω τα γιαπράκια!
Θεία Νίτσα!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

oraia ta les alla mou fainetai epireazesai apo alla blog pou diavazeis!
De sto leo gia kako alla epeidi diavazoume ta idia blog pano kato apo oti vlepo to katalava.

ZwZw είπε...

Αστους να λένε αγάπη μου δε μπορούν να μας καταλάβουν τι τραβάμε και τα γράφουμε αυτά κάθε μέρα... Εμείς χρυσέ μου ανώνυμε τα ζούμε δε τα αντιγράφουμε έτσι δεν είναι Νίτσα μου;

Ανώνυμος είπε...

gia sena to lega zozo mou alla ama de se peirazei esena, emena moy perisevei.

maria είπε...

άντε μωρή και συ ανώνυμε! να μου ματιάξεις το μπλογκ θες? ου να μου χαθείς, δαγκανε τη γλώσσα σου μη γκρεμιστεί και δε ξανανοίγει..
ζωζωκάρα μου να σε χαρώ πες τα πες τα γιατί δε θα με πιστέψει και θα με βγάλει και αντιγραφέα ο ασυγχώρητος!
α να μου χαθείς δειλέ παλιοβλαχε!μα να μην εκτιμουν αυτα που γράφω!! που πάει αυτός ο κόσμος!

Heliotypon είπε...

Θέλω να φτιάξω κι εγώ μιά φουστανέλα να μου βρίσκεται, για ώρες εθνικής ανάτασης. Αν του περισσεύουν του βλάχου...

Κι ένα ανέκδοτο να σου βρίσκεται:
Μεγάλο καμάκι παρέα με Πόντιο που δεν μπορούσε να σταυρώσει γυναίκα. ια να του δείξει πώς να καμακώνει, το καμάκι πλησιάζει μανούλι στο δρόμο:
-Καμάκι: Πέστε μου έναν αριθμό από το 1 μέχρι το 10.
-Μανούλι: 5
-Καμάκι: Κερδίσατε ένα δείπνο μαζί μου.
-Μανούλι: χαχαχα...
-Το τηλέφωνό σας;
-Μανούλι: 69........

-Καμάκι στον Πόντιο: Να ρε μαλάκα πώς να ρίχνεις γυναίκες. Τη βλέπεις εκείνη εκεί την όμορφη; τρέχα και κένε το ίδιο που μόλις έκανα εγώ.

Τρέχει ο Πόντιος στο άλλο μανούλι:
-Πέστε μου έναν αριθμό από το 1 μέχρι το 10:
-Μανούλι: 8
-Δυστυχώς χάσατε. 5 είναι το σωστό!